Visie en Methoden van EvaH

Ieder mens is uniek! Dit uitgangspunt maakt het belangrijk om begeleiding 'op maat' te maken. Jij verdient immers de begeleiding die het best bij jou past en samen gaan we op zoek naar die persoonlijke begeleidingsvorm.

Psychosociale therapie

Psychosociale therapie is een begeleidingsmethode. Door middel van gesprekken met een psychosociaal therapeut worden mensen met een psychisch probleem vooruit geholpen. Heb je last van bijvoorbeeld stressklachten, een burn-out, angsten, een depressie, relatieproblemen of andere spanningen, dan kan psychosociale therapie je helpen deze klachten te verminderen.
Praktijk EvaH in Eindhoven biedt haar psychosociale therapie zowel individueel als in groepsvorm aan. Ik ontvang je graag voor een gratis kennismakingsgesprek waarin we kunnen bepalen welke vorm van psychosociale therapie het meest van toepassing is op jouw individuele probleem.

Personal Coaching

Heb je last van bijvoorbeeld stressklachten, een burn-out, angsten, een depressie of andere spanningen en loop je constant tegen dezelfde problemen aan? Personal coaching geeft je zelfvertrouwen en brengt je (opnieuw) in contact met je vaardigheden, kwaliteiten en talenten. Je gaat meer ruimte en inspiratie ervaren om goed te functioneren.
Personal Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. Jij leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Het doel van Personal Coaching is om jou een duidelijk inzicht te geven in de manier waarop je leeft en denkt. Door deze persoonlijke inzichten is het voor jou mogelijk om dingen daadwerkelijk te kunnen veranderen. Je brengt jouw doelstellingen duidelijk in kaart en samen gaan we op zoek naar de obstakels die jou ervan weerhouden om deze doelen te bereiken. Zo kan er gekeken worden naar eventuele hulpmiddelen die het verwezenlijken van jouw doelen makkelijker kunnen maken.
Coaching is een geschikte vorm van begeleiding voor iedereen die op een gestructureerde manier wil werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling & groei. Sommige mensen ervaren een coachingsgesprek als een moment van bezinning, opluchting en verheldering. Anderen zien het als een investering in zichzelf.

Relatietherapie en sekstherapie

Relatietherapie is een vorm van systeemtherapie. Het is een methode die gebruikt word in de begeleiding van partnerrelaties. Relatietherapie is erop gericht om relationele problemen tussen partners op te lossen. Zijn er spanningen, ergernissen of ruzies binnen jouw relatie en kom je er samen niet meer uit? Dan kan relatietherapie je daarbij helpen.

Er wordt gekeken naar de gevoelens en beleving van beide partners. Om diepgaand aan je relatie te werken, is het van groot belang dat jullie goed communiceren met elkaar. Relatietherapie kan je helpen de momenten waarop het mis gaat, zelf te leren herkennen zodat er tijdens het 'verkeerd' communiceren al ingegrepen kan worden. In de daarop volgende fase gaan we kijken of er nieuwe omgangspatronen gecreëerd kunnen worden waardoor de neerwaartse spiraal omgebogen kan worden naar een opwaartse spiraal.

Bij relatieproblemen lijdt de intieme relatie vaak ook. Een belangrijk onderdeel van die intieme relatie is seksualiteit. Relatie- en of sekstherapie kan u helpen bij het bespreekbaar maken van diepliggende problemen en het zoeken naar acceptabele oplossingen voor beide partners.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over Personal Coaching bij EvaH in Eindhoven? Neem dan contact op via e-mail, of bel naar 06-21107146.
praktijkruimte-evah