Psychosociale therapie bij EvaH in Eindhoven

Boos, bang of onzeker? Je bent niet de enige, en je hoeft deze periode in je leven niet alleen door te maken. EvaH in Eindhoven helpt je bij het vooruitkomen in dit proces.

Wat houdt psychosociale therapie bij EvaH in Eindhoven in?

Psychosociale therapie kan individueel en in groepsverband plaatsvinden. Naast gesprekken kan psychosociale therapie ook bestaan uit lichaamsgerichte oefeningen of rollenspellen. Psychosociale therapie bij EvaH in Eindhoven richt zich op jou en het door jou ingebrachte vraagstuk of probleem. Dit houdt in dat jíj bij deze vorm van psychosociale therapie, centraal staat.

Het is de bedoeling dat je leert ervaren wat jouw eigen gedachten en gevoelens zijn en welk effect dat heeft op je gedrag. Dat je beter in contact komt met jezelf. Iemand die zijn eigen gevoelens kan ervaren, is beter in staat om met moeilijke situaties om te gaan.

Bij psychosociale therapie bij EvaH in Eindhoven geef jij zelf aan wat je aan de orde wilt laten komen. Er wordt uitgegaan van het idee dat ieder mens gevormd wordt door de (indrukwekkende) ervaringen die we met andere mensen meemaken. Hierdoor kun je je boos, bang of onzeker gaan voelen. Het toepassen van psychosociale therapie heeft hier als doel dat je je bewust wordt van deze verborgen gevoelens en gedachten. Daardoor wordt de oorsprong van het probleem duidelijker en kun je deze beter verwerken.

Gedragstherapie

Bij gedragstherapie, een onderdeel van psychosociale therapie, staat het gedrag centraal. Iedereen doet, denkt en handelt op een bepaalde manier. Dit hebben we onszelf in de loop van het leven aangeleerd. Bij gedragstherapie gaan we er van uit dat aangeleerd ongewenst gedrag ook weer af te leren is. Door het afleren van bepaald aangeleerd gedrag kunnen we problemen verminderen.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden binnen psychosociale therapie bij EvaH in Eindhoven. Neem dan contact op via e-mail, of bel naar 06-21107146.
psychosociale_therapie_eindhoven